HACCP Start

  • Elérhetőségek
  • Referenciák
  • Dokumentumok
  • HACCP készítés
  • HACCP felülvizsgálat
  • Auditálás
  • Engedélyezés
  • Oktatás

+36 30 216 4457

info@haccpstart.hu

haccpstart.hu

Engedélyezés

HACCP

Cégünk vállalja az engedélyezési eljárás során benyújtandó, az alábbiakban felsorolt dokumentációk elkészítését.

2010. július 01-től az 57/2010. (V.7.) FVM rendelet az élelmiszerek forgalomba hozatalának, valamint előállításának engedélyezéséről, illetve bejelentéséről szóló jogszabályban foglaltakat kell alkalmazni. Mit jelent ez?

Bővebben: Amennyiben vendéglátó, közétkeztető vagy kereskedelmi egységet kíván nyitni, akkor az első lépés, hogy felkeresi a területileg illetékes MGSZH Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság irodáját. Az eljárás kérelemre indul. A kérelmet jellemzően a Hivatal biztosítja. (Kérelemnek tartalmaznia kell: 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 1. melléklet A részében foglaltak.) A kérelem kitöltésén túl a fenti jogszabály 3. számú mellékletében foglaltakat kell benyújtani:

57/2010. FVM rendelet 3. számú melléklet:

  1. Üzletben történő forgalomba hozatal esetén a külön engedély iránti kérelemhez csatolni kell:
    1. közmű nyilatkozatokat,
    2. technológiai leírást és elrendezési rajzot,
    3. anyagmozgatási és személyforgalmi és göngyölegtárolási tervet,
    4. az áruszállítás tervezett módját,
    5. tervezett alkalmazotti létszámot,
    6. szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását,
    7. tisztítási, mosogatási, takarítási utasítást,
    8. melléktermék és a hulladék-kezelési és ártalmatlanítási tervet,
    9. az ivóvíz megfelelőségét tanúsító, 30 napnál nem régebbi vízvizsgálati eredményt,
    10. vendéglátó létesítmény esetében nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a létesítményben szándékoznak-e előkészítetlen lőtt vadat feldolgozni.
  2. Mozgóboltban vagy közterületen történő forgalomba hozatal esetén a külön engedély iránti kérelemhez csatolni kell:
    1. az ivóvízellátás, szennyvízelvezetés, illetve elhelyezés, energiaellátás leírását,
    2. technológiai leírást, mely tartalmazza az árusító helyeket, árusítási módot és a telephelyet,
    3. a kézmosási, WC-használati lehetőség ismertetését,
    4. mosogatási, takarítási, fertőtlenítési utasítást,
    5. a hulladékszállítás, elhelyezés leírását,
    6. szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását.

A kérelem és a benyújtandó dokumentációk a Kerületi Hivatalhoz történő benyújtását követően indul meg az eljárás.

A kerületi hivatal a külön engedély iránti kérelem alapján helyszíni szemlét tart.

Amennyiben a helyszíni szemle megfelelő, nyitásra alkalmas állapotot rögzít az ügyintézési határidőn belül kap egy KÜLÖN ENGEDÉLYT.

A külön engedély birtokában kell megkeresni a helyi jegyzőt, majd elindítani a nyitáshoz szükséges eljárást.

 
pixelcube design: webdesign, webprogramozás, seo