HACCP Start

  • Elérhetőségek
  • Referenciák
  • Dokumentumok
  • HACCP készítés
  • HACCP felülvizsgálat
  • Auditálás
  • Engedélyezés
  • Oktatás

+36 30 216 4457

info@haccpstart.hu

haccpstart.hu

HACCP készítés

Cégünk a vendéglátás, közétkeztetés és kereskedelem működésének feltételeként készít HACCP dokumentációt.

A HACCP dokumentáció kidolgozását az élelmiszer-higiéniáról szóló 852/2004 EK uniós jogszabály írja elő. E dokumentáció nélkül ma Magyarországon a fent nevezett tevékenység egyikét sem lehet végezni.

Cégünk célja egy mindenki számára érthető az üzlet specialitásaira vonatkozó, a hatályos jogszabályoknak megfelelő dokumentációt dolgozzon ki.

HACCP

A dokumentáció elkészítését mindig megelőzi egy helyszíni szemle, amikor is az üzlet személyi, helyiségbeli és tárgyi feltételeit vizsgáljuk meg. A HACCP dokumentáció kidolgozása csak akkor kezdődhet meg, ha fentiekben felsorolt feltételek biztosítottak. Amennyiben egy üzlet pl. gazdasági bejárattal nem rendelkezik, akkor azt kritikus pontnak ítéljük meg és a folyamat szabályozásra kerül. Minél jobbak az adott vendéglátó-, közétkeztető- vagy kereskedelmi egység adottságai annál kevesebb kritikus pontra van szükség.

A dokumentáció magában foglalja az egység sajátosságait, specialitásait valamint a jelenleg alkalmazandó hazai és uniós jogszabályoknak megfelelően kitér:

 

  • az élelmiszer alapanyag beszerzésére (saját árubeszállítás esetén a szükséges engedélyek beszerzésének feltételei, beszállító általi szállítás)
  • áruátvétel szabályozása (gazdasági bejárat meglététől függő szabályozás)
  • raktározás feltételeinek szabályozása (szakosított raktározás)
  • ételkészítési műveletek, konyhatechnológiai műveletek szabályozása (kimérés, előkészítés, hőkezelés, hűtés, fagyasztás, fagyasztva tárolás, újrahőkezelés)
  • étel, élelmiszer értékesítésre, kiszállításra vonatkozó szabályozások
  • az élelmiszer kezelési és forgalmazási tevékenység kivitelezéséhez szükséges személyi higiéniai és tárgyi feltételek szabályozása (munkaruha használta, foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálatok megléte, szociális rész kialakítása)
  • takarítás, mosogatás utasításban történő szabályozása (részletes, felülettől, helyiség funkciójától függő részletes leírás valamint egy a felületekre alkalmazandó szerekre, azok koncentrációjára, behatási idejére, hőfokára vonatkozó táblázatos formában kidolgozott utasítás.
  • rovar- rágcsálóirtás szabályozása (közforgalmú szerek használata vagy erre a tevékenységre specializálódott cég megbízása)
  • hulladékkezelés szabályozása
  • oktatás

A dokumentáció és a napi ellenőrző dokumentáció kidolgozása után ismételt személyes találkozó alkalmával részletes dokumentáció és alkalmazandó jogszabályok ismertetésére kerül sor.

 
pixelcube design: webdesign, webprogramozás, seo